Elite smiley

Opskrift kransekage

Ca. 20 stk.

250 gr ren, rå marcipan

2 spsk past. æggehvide

50 gr flormelis

Glasur.

2 spsk æggehvide

50 gr flormelis

Smeltet mørk chokolade til at dyppe bunden i

Bag din egen kransekage

Hvad enten du skal være gæst eller vært til årets nytårsaften, vil det være meget værdsat om du tilbød hjemmebagt kransekage. Det smager bare bedre, med en friskbagt, saftig sag! Det er ikke svært og så smager det altså lidt, så englene synger. Frimanns Gourmet har lavet og gennemtestet egen opskrift som du med ro i maven, kan gå i gang med i køkkenet. Du kunne jo øve dig allerede nu, så er der lidt sødt til de kommende vinteraftner. Den kan fryses ned, så du har til flere af de lange mærke aftner og kan lave en frisk portion til nytår. Indkøbsliste og opskrift kommer her.

 

Fremgangsmåde

Marcipanen plukkes i mindre stykker og æltes sammen med æggehvide og flormelis, til konsistensen er som modellervoks. Drys lidt flormelis på bordet og tril dejen ud til stænger på tykkelse med en gulerod. Skær derefter stængerne i stykker på ca. 5 cm. Form stykkerne til kransekagestykker ved at afrunde dem i enderne og bag dem derefter ved 200 gr. i 10-15 minutter, til de er gyldne på toppen. Hvis ikke man har en ovn, hvor man kan slå undervarmen fra, kan det være en god idé at lægge to bageplader sammen, når man bager kransekage, så de ikke bliver for mørke i bunden.

 

Afkøl kransekagerne og dyp evt. bunden i mørk, smeltet chokolade. Rør glasur sammen af æggehvide og flormelis – juster evt. konsistensen med lidt ekstra flormelis eller æggehvide – den må hverken være for tør eller for våd. Kom glasuren i en lille sprøjte eller frysepose, klip et lille bitte hul og sprøjt glasuren på kransekagestykkerne i et fint zigzag mønster.

Nytårsmenu ud af huset

Hos Frimanns Gourmet har vi igen i år lavet en elegant og velsmagende nytårsmenu til at slutte året af med. Menuen kan bestilles fra 2 kuverter og koster KUN 329,- pr. kuvert. Det eneste I skal gøre er at varme og anrette.

Læs mere