
Det skal du bruge
Estragon Mayo:
1 æggeblomme
1 spsk. estragon vinaigre½ tsk.dijon sennep
2,5 dl. Rasp olie (eller anden neutral olie)
Salt Peber, friskkværnet
3 spsk. friskhakket estragon
Chili mayo:
1 æggeblomme
1 spsk. æbleeddike
½ tsk. dijon sennep
2,5 dl. Rasp olie (eller anden neutral olie)
Salt Peber, friskkværnet
1 Friskhakket rød chili uden kerner (justeres efter smag)
En smule tabasco (pas på!)
Opskrift på estragon og chili mayo
Fremgangs måde estragon mayo
Kom æggeblomme, halvdelen af vinaigren og sennep i en lille skål, pisk det sammen i 1 minut, kom olien i lidt ad gangen, pisk hele tiden til blandingen bliver tykkere, hæld resten af olien i, i en tynd jævn stråle. Fortsæt med at piske til al olien er optaget, rør resten af vinaigren, samt salt og peber i - sammen med de hakkede estragon blade.
Fremgangsmåde Chili mayo
Kom æggeblomme, halvdelen af eddiken og sennep i en lille skål, pisk det sammen i 1 minut, kom olien i lidt ad gangen, pisk hele tiden til blandingen bliver tykkere, hæld resten af olien i, i en tynd jævn stråle. Fortsæt med at piske til al olien er optaget, rør resten af eddiken, samt salt og peber i - sammen med den hakkede chili og tabasco.
Velbekomme!