
Det skal du bruge
- 800 gram skært oksekød (klump/inderlår etc)
- 4 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 3 dl kalvefond (alternativt vand)
- 1 dl. rødvin
- 5 gulerødder
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 2 friske chilier
- 1 ds flået tomat
- 1 ds røde kidney bønner
- Tørret chili efter smag
- Salt og peber
- Creme fraiche 18% til anretning
Opskrift på chili con carne
Fremgangsmåde
Oksekødet skæres i tern. Løg, hvidløg samt frisk chili hakkes. Gulerødderne skæres i rustikke stykker. Opvarm en tykbundet gryde med olie og brun kødet godt af. Kødet tages op og løg, hvidløg, frisk chili samt gulerødder svitses i den samme gryde. Kødet puttes tilbage i gryden og fond, rødvin, spidskommen, koriander samt de flåede tomater tilsættes.
Lad det hele simre 2-3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Lige inden kødet er færdigt tilsættes bønnerne som kun skal snure med en 15 minutters tid.
Smag nu hele rettern til med salt, peber og tørret chili
Serveringstips
Server retten med en skefuld creme fraiche 18% på toppen, et godt brød samt en frisk salat med mango.
Velbekomme!!!